Overslaan naar content

De cultuur bij Freelance.nl

Freelance.nl is al sinds 2003 de meest bezochte website voor freelance opdrachten in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen opdrachten geplaatst door opdrachtgevers sinds onze oprichting, en er is al ruim meer dan 1 miljoen keer gereageerd op die opdrachten door freelancers. Terwijl we dus al 20 jaar bestaan, voelt dat nog totaal niet zo. Een jong en bruisend bedrijf die de afgelopen jaren echt de groei heeft ingezet. Het team wordt tegelijkertijd groter en hechter en we lijken met de dag ambitieuzer te worden.

Samen kijken we vooruit; over tien jaar willen we die miljoen ieder jaar aantikken. Iedere dag bouwen we verder naar die stip op de horizon. Wij zoeken dan ook altijd mensen die komen bijdragen aan de stappen die wij zetten. Mensen die met passie komen vertellen hoe wij ons werk nog beter kunnen doen, en dat ook met ons komen doen!

Dat doen we niet alleen

Werken bij Freelance.nl betekent werken bij een vooruitstrevende scale-up. Een bedrijf dat naar de toekomst kijkt en iedere dag bouwt aan het doel van morgen.

We weten als geen ander dat talent de belangrijkste drijfveer is om te kunnen blijven groeien. We moeten het hebben van onze collega's, en dus ook van jou! Dit zie je terug in onze kernwaarden;

Team

Samen ga je harder en alleen kom je verder wordt wel eens gezegd. Als je samen één team bent, is dat dus het meest effectief. Wij geloven er in dat wij zelf de kracht zijn achter Freelance.nl. Iedereen draagt op zijn of haar manier bij aan de kracht van onze organisatie. Iedereen weet dat we alleen samen kunnen bereiken wat we willen. Dit vieren we dus ook door er vaak samen op uit te gaan, efficiënt met elkaar te werken en waardevolle relaties op te bouwen.

Ownership

Een Scale up groeit terwijl het pas net staat. Ook al bestaan we sinds 2003, we zijn nu echt aan de weg aan het timmeren. Dat betekent ook dat iedereen aan Freelance.nl werkt. Dit vind je terug in ons ownership. Iedereen bij Freelance.nl doet belangrijk werk. En iedereen voelt zich verwantoordelijk voor zowel hun eigen werk, als voor de realisatie van onze ambities. Daarom bieden we iedereen ook ruimte. Initiatief wordt gewaardeerd en ideeën komen snel tot uiting. Kennisdeling staat hierbij voorop en onze mensen zijn het meest succesvol wanneer ze de ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan hun werk.

Passie

Dit zit doordrongen in onze cultuur. Onze uitjes, de manier waarop we ons werk doen en hoe we overleggen. Iedereen heeft hart voor de zaak en hart voor onze doelgroep. Bovendien hebben we hart voor elkaar. We staan voor elkaar en ons werk klaar. We stimuleren deze passie door mensen het groeipad te bieden dat bij ze past en de mogelijkheden om zich te ontplooien. Dit zorgt voor innovatie, volbrengt onze ambities en geeft tot slot een werk-privé balans waar we blij mee zijn. Iedere dag.

De geschiedenis van Freelance.nl

Start

2003

Met een groeiende markt van freelancende professionals ontstond ook de vraag naar een oplossing om makkelijk freelancer aan organisatie te verbinden. Het eerste platform voor het vinden van de beste opdracht werd opgericht.

Verandering

2014

Jan & Bjorn, de huidige directie, doen hun intrede in het bedrijf en stellen plannen op om te gaan groeien en uitbreiden in de toekomst.

Groei

2016

Met de eerste volwaardige collega's in dienst bij Freelance.nl werd het tijd voor een nieuw kantoor. Heel Freelance verhuisde naar het centrum van Utrecht.

Ownership

2019

Met inmiddels meer dan tien collega's worden steeds meer werkzaamheden opgesplitst in verantwoordelijke teams. Er wordt een constante golf van professionalisering gerealiseerd en er komen verschillende teams met eigen verantwoordelijkheden.

Passie

2021

Vol passie wordt er gewerkt aan team en de visie van morgen. Er wordt een nieuwe lange termijn business methode geadopteerd om strategie te bepalen en met de blijvende groei van het team wordt er ook weer gekeken naar een kantoor. We verhuizen met het team naar een gloednieuw en modern kantoorpand in Leidsche Rijn dat past bij onze ambities.

Team

2023

20 jaar succes moet gevierd worden, en dat doen we in stijl door met 25 collega's naar Barcelona te gaan en samen ons succes te vieren.