Overslaan naar content

Talent & Culture Manager

Op locatie
 • Utrecht, Utrecht, Nederland
€ 3.500 - € 4.500 per maandPersoneelszaken

Functieomschrijving

Onze huidige Talent & Culture Manager gaat ons vanwege verhuizing helaas verlaten. Samen met hem zoeken wij iemand die in zijn plaats de Freelance Familie komt versterken en uitbouwen. Vanuit Utrecht werken we met een enthousiaste club van 25 professionals aan de verdere uitbouw van Freelance.nl.

We zoeken een verbinder, iemand die gepassioneerd is voor het HR vak. Die samen met ons de organisatie naar een hoger plan wil tillen. Op HR vlak neem jij daarbij het voortouw.

Sta jij klaar voor al je collega’s, ben je sociaal sterk en begaan, en hou je graag veel verschillende ballen in de lucht als HR-professional? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Kern van de functie

De Talent & Culture Manager is verantwoordelijk voor alle facetten van het HR vak. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s en managers voor alles wat met HR te maken heeft. Je schakelt dus snel tussen verschillende operationele en administratieve HR-zaken en projecten die je zelf opzet en uitwerkt. Je verantwoordelijkheden zijn te verdelen in de volgende thema’s;


 • Doorontwikkeling & Werkplezier: jij activeert en enthousiasmeert MT leden om ervoor te zorgen dat zij zichzelf en hun teamleden blijven ontwikkelen. Je zorgt er zo voor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en zich vol kan inzetten voor Freelance.nl. Ook onze Cultuur en Werkplezier verbeter jij door organisatie van teambuilding sessies en organisatie brede activiteiten en uitjes.
 • Groei van het team: je zorgt ervoor dat de beste en leukste mensen worden gevonden en begeleidt interne collega’s bij het recruitmentproces zodat we de beste talenten aannemen voor posities die vrijkomen bij Freelance.nl. Dit zal niet de hoofdfocus hebben maar is wel een belangrijk onderdeel van je functie;
 • Projecten: je krijgt veel ruimte om het HR-beleid binnen Freelance.nl te professionaliseren. Er staat een goede basis, en nu kan jij er mee aan de slag om projecten op te zetten en te implementeren om administratie, recruitment en ontwikkeling in de organisatie verder te professionaliseren. Je pakt hierbij de verantwoordelijkheid om verbeteringen in de organisatie teweeg te brengen om iedereen in de organisatie naar een hoger plan te tillen.
 • HR-Administratie: je zorgt ervoor dat alle administratie op orde is en accuraat en tijdig wordt verwerkt. Hieronder vallen onder andere verzuim, verlof, salaris- en contractmutaties en declaraties. Je werkt hiervoor samen met externe en interne partners voor het juist verwerken in de juiste systemen.

Je krijgt veel vrijheid om in te delen hoe je deze zaken aanpakt, en spart met het MT en je collega’s over waar de behoefte in de organisatie ligt. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over uiteenlopende HR-zaken en zorgt ervoor dat er iedere dag een stap wordt gezet richting een nog mooiere organisatie. Tot slot sta je midden tussen de mensen en bent dan ook snel gevonden door alle collega’s. Het is de aandacht die jij geeft aan onze kernwaarden en onze cultuur, die ervoor zorgt dat al onze collega’s ons bedrijf blijven zien als hechte familie!


Vereisten

Dit neem je mee

Omdat de functie zo breed en divers is zijn we ook op zoek naar een echte allround professional met een passie voor HR en ontwikkeling. Iemand die zelfstandig projecten tot een succesvol resultaat kan brengen. Daarnaast houd je de administratie ook goed op orde. Je kunt zeer zelfstandig werken en een goede inschatting maken van wat de collega’s in de organisatie nodig hebben. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in je vakgebied. Deze informatie kun je gebruiken om te focussen op de juiste projecten om HR binnen Freelance.nl verder te professionaliseren. Persoonlijk ben je toegankelijk, sociaal en geduldig. Jouw enthousiasme is aanstekelijk en je zorgt ervoor dat iedereen net met dat beetje extra plezier naar het werk komt. Heel praktisch heb je ook de volgende dingen al mee:

 • Afgeronde HBO+ opleiding in de richting van HRM of psychologie;
 • 4+ jaar ervaring in een vergelijkbare functie bijvoorbeeld als HR-adviseur;
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse taal;
 • Ervaring met het opzetten en uitvoeren van HR gerelateerde projecten
 • Ervaring met recruitment en gesprekken voeren.


Dit zijn wij

Wij zijn Freelance.nl. Het grootste online platform voor het verbinden van freelancers en organisaties. Freelancers vinden werk, organisaties de juiste freelancer. Ons platform brengt ze al meer dan 20 jaar samen. Terwijl we al zo lang bestaan, voelt dat nog helemaal niet zo. Met een scale-up mentaliteit is onze organisatie continu in beweging. En de mensen bewegen mee. Door iedereen zich voortdurend te laten ontwikkelen en het beste uit zichzelf te laten halen kunnen we blijven groeien. Om die ontwikkeling te realiseren zoeken we deze toegewijde Talent & Culture Manager. Dat betekent wel dat je een brede verantwoordelijkheid krijgt voor het hele vakgebied, maar ook heel veel vrijheid om dat uit te voeren. Naast een fijne organisatie en veel vrijheid om je werk te doen krijg je natuurlijk ook;

 • Een prima salaris tussen de €3.500,- en €4.500,- afhankelijk van achtergrond en ervaring;
 • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei, waaronder budget voor opleidingen;
 • De leukste uitjes, van karten tot een weekend Barcelona;
 • Dagelijks een prima verzorgde, gezamenlijke lunch;
 • Een modern kantoorpand met alle nodige faciliteiten om fijn je werk te kunnen doen, maar ook de mogelijkheid om af en toe thuis te werken;
 • Laptop en telefoon;


Contact

Neem jij het stokje van Rik over? Laat dan snel van je horen! Je kan via de knop solliciteren en dan nemen we binnen enkele dagen contact met je op.

Wil je eerst wat meer weten of heb je andere vragen? Ik kan als huidige Talent & Culture Manager natuurlijk het beste uitleggen hoe mijn werkweek eruitziet en ben bereikbaar op 06 28795898 – Rik de Jong

of